Skotsk terrier – rasen for meg

Min første skotte kjøpte jeg da jeg var 14 år gammel. Siden har det vært minst en skotte i mitt eie.

Og hvorfor jeg har skotte?  Fordi skotten alltid har passet for meg. Det er en stor og robust hund i et lite format. Den tar liten plass i huset og den tar liten plass i bilen. Samtidig er den en hund som kan være med på det meste, men som ikke krever flere timers turer for å være tilfreds.  Den krever ukentlig pelsstell, men det er en del av hyggen med det å ha hund. Skotten har verdighet. Skotten er intelligent. Med en skotte i huset har du en venn du kan snakke med, og som forstår og gir deg svar når du bare venner deg til å tolke ”språket”.

Oppdrett startet jeg med på 80-tallet. Det har aldri vært noe stort oppdrett, gjennomsnittlig har vi hatt 1 kull i året.

Tidligere har jeg på min hjemmeside hatt informasjon om skottens historie, helse, pelsstell, egenskaper og bruksområder. Nå har Norsk Terrier Klub egen web-side hvor skotsk terrier har egen ”spalte”. Dersom du går inn på Norsk Terrier Klub, og dobbeltklikker på bildet av skotsk terrier, vil du til enhver tid finne oppdaterte opplysninger om rasen. Der vil du dessuten finne informasjon om aktiviteter, som møter, trimmekurs, utstillinger, o.s.v.  for skotteeiere.